Rabu, 25 November 2009

CINTA?



Disebalik hari-hari yang aku lalui..aku sedar,kebahgiaan & kesedihan itu sentiasa datang & pergi dalam hidup ini..semakin aku merasai semua itu..aku semakin give up untuk mendekati apa sebenarnya itu cinta.bagi seseorang,cinta itu memang mudah untuk dilafazkan..tapi untuk menjaganya,sanggup ke untuk hadapi segalanya..adakah cinta itu hanya manis di mulut atau ikhlas dari hati? tension bila memikirkan semua ni..kalaulah diberi peluang,aku nak dicintai dari terus mencintai kerana ia lebih sakit & pedih bila segalanya tak dihargai..

Jumaat, 18 September 2009

Salam Hari Raya Idul Fitri


Wish sambut ramadhan takde tetiba je dah wish hari raya..nampak sangat kemaruk nak raya.sebenarnya aku bukan taknak wish tapi masa sangat mencemburui aku..ini pun ada masa terluang,yela..dah mula cutikan.apepun puasa aku tetap complete,cuma tinggal sehari jer.itupun sebab masa tu aku kurang sihat..kalau darurat takpe kan.citer panjang pun tak guna,esok pun dah mula raya..jadi dikesempatan yang ada ni aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin..semoga raya tahun ni membawa seribu kebahgiaan dan kegembiraan dalam hidup kita.raikan kemenangan ini dengan bersederhana agar beroleh keberkatan dan kemuliaan bersama.pada yang memandu,hati2 ketika memandu..berhenti bila mengantuk,semoga perjalanan anda semua selamat tiba.
ALLAHUAKBAR 3x



Jumaat, 3 Julai 2009

LINE PROB & HEADACHE

Aku minta maapla sebab dah lama sangat x update blog nie..bukan aper,line aku kena potong sebab lambat bayar bil.tapi korang jangan risau,aku dah settlekan pun..dan sekarang datang pulak masalah baru.ni lagi seksa dari yang tadi sebab membabitkan diri aku sendiri..ntahler,aku memang dah lama mengalami masalah sakit kepala ni.tp sejak akhir2 ni,aku rasa lain macam sangat..kepala ni rasa macam nak pecah jer.aku xtaula kenapa..sekarang ni aku harapkan ubat2 yg aku ade,selebih tu aku serahkan pada tuhan & doa dari sahabat2 aku diluar sana..semoga aku terus cergas mengupdate blog nie.

Sabtu, 25 April 2009

ULTRASURF

Korang mesti nak tau kan,natang mende ultrasurf nie..oklah.utk korang yang blum tau.aku nk bgtau yg ultrasurf ni 1 sistem dimana korang boleh masuk mana2 web yg telah diproxy..benda ni sebenarnye sesuai utk student2 yg slalunye komp yg diorg layari di sekolah @ dimana2 Universiti telah di blok,maksud aku mcm korang xleh nak layari myspace,friendster @ ape2 jelah.so korang blh download bnda nie..tp pastikan kalo file dia besar sgt korang boleh extract dulu k.papehal yg x phm,boleh komen gua.shazzzzz

http://www.wujie.net/downloads/ultrasurf/u.zip












Jumaat, 13 Februari 2009

PICHACKS

Korang kenal sape mamat2 kat bawah nie,aku pun x knl tp kalo korang boleh teka mmg korang geniusla..sbb gmbr diorang ni dah aku edit.yg muka mcm ikan belacak mulut terkedepan tu pengganas yg sorang lagi pelakonla,xkan korang x knl kot..ala yg ensem2 tu.tom kurus,ni ms dia muda dulu.nmpak kurus kan.tp skrg dah besar dah.so kalo korang teringin nak muka mcm diorang ni,korang tryla sendiri k.senang je,just upload gambar korang..adjust tang mana yg nk di adjust pastu submit.senang je,jom layann.

Click je link ni utk edit pic korang :
www.pichacks.com

Khamis, 12 Februari 2009

FREE GAMES

pening,pitam,loya @ bosan dgn kerja yg berlambak..aku ade ubatnya.korang cuba try game yang aku syorkan utk korang nie.pasti korang rasa something yang menggembirakan lepas ni..games ni free je,korang xyah nk download.just click mn games yg korang suka pastu layannn smpai lebam.try your best k..









Sabtu, 24 Januari 2009

LONGEST YARD

Cerita ni mmg mnarik..wlaupun citer ni dah kluar tayangan hampir 4 tahun tp cite dia ni mmg segar kalo korang tgk bila2 pn..best,kelakar,dendam dan mengujakan.aku cakap camni sbb aku dah tgk,bkn skali tp dah 3,4 kali.mmg layanla.so kalo korang yg blm pnh tgk boleh download kat bawah ni k.semoga terhibur..





Click sini utk download :
http://www.adrive.com/public/98af

MIDNIGHT MEAT TRAIN

Aku belum lg tgk citer nie..sbb msh dlm proses download.aku rs best sbb tgk dr sinopsis dia mmg okla.aku rs citer ni psl bunuh2 jgk kot.so kalo korang pn layan korang download je k.free x kene bayar pun tp kena sabar skitla sbb bnda free bkn sng nk dpt..proses dia mmg lambat skit.so layann.thank buat sakaki-kun sbb upload citer ni.



Click sini utk download :
http://www.adrive.com/public/8bd8

Jumaat, 9 Januari 2009

CITY OF EMBER

Cerita ni bergenrekan fantasi,adventure dan sci-fi..memang ssuai untuk tontonan family.kalo engkorang teringin nak tengok citer ni,boleh download dgn click je link dibawah k.semoga terhibur.thank buat abg kus sbb rajin upload citer nie.



Click link di bawah 4 download : http://www.adrive.com/public/1ded4

Rabu, 7 Januari 2009

EDIT GAMBAR JADI PATUNG MODEL

Korang memang suka mengeditkan..aku tau sgt.so,kali ni aku bawakkan lagi web yang boleh bawak korang ke alam patung..huhuhu.sebenarnya web ni takdela sama sgt dgn photofunia 2.dia berbeza sikit sbb dlm web ni korang boleh jadikan gambar korang mcm betul2 patungla..tp xle sbijik cuma ada iras2 sikit.kat bawah ni ade contoh dia,korang boleh banding sendirila.x caya cuba korang test gambar korang plak.jom layann..

http://tiltshiftmaker.com/

NAMA KORANG DALAM PELAT JEPUN

Fukusaburu Adachi..mesti korang tertanya2 nama budak jepun manala nie.kalo korang nak tau itula nama aku bila dah dibahasakan dlm bahasa jepun..sedap kan.kalo korang pun nak test nama korang dalam bahasa ni,korang click je link kat bawah..tp sebelum tu korang jangan lupa plak nak tukar jantina korang.kang pelik plak bunyinya.

http://rumandmonkey.com/widgets/toys/namegen/721/

Khamis, 1 Januari 2009

EDIT GAMBAR KORANG

Teringin nak tengok wajah korang di papan2 billboard,dibaju @ dicawan..senang jer.korang x payah edit banyak,just simple jer..korang hanya perlu pilih effect & upload gambar korang.dalam beberapa saat wajah korang akan muncul dalam effect yg korang pilih tadi.pastikan gambar korang menghadap kedepan,jika ramai dia akan pilih satu jer di hadapan..sebab sistem ini menggunakan sistem pengesan wajah.kalau mau terus je click link dibawah k..selamat mengedit muka korang.

(Gambar aku bila dah diedit)
www.photofunia.com

SAVE PALESTINE!

Terasa diri ini terlalu istimewa,duduk dibumi yang tiada kemusnahan,peperangan dan sengketa..lantas terfikir sejenak saudara seislam kita di palestin,aku mula terasa diri ini terlalu kerdil untuk layak hidup didunia ini jika masih ada lagi saudara2 kita dianiaya oleh puak zionist israel.tiada pergorbanan yang mampu aku curahkan melainkan aku sujud memohon doa semoga palestin mendapat pembelaan dan diselamatkan dari segala kekejaman.

Allah s.w.t Berfirman :

"sesungguhnya kamu dapati orang-orang
yang paling keras permusuhannya terhadap
orang-orang yang beriman ialah orang-orang
yahudi dan orang-orang musyrik"

{Al-Maidah (5) : 82}

video

MAAL HIJRAH 1430 & TAHUN BARU 2009

Jika doamu dimakbulkan tanda allah menyanyangimu,jika doamu lambat dimakbulkan tanda allah ingin mengujimu..jika doamu tidak dimakbulkan tanda allah merancang yang terbaik untukmu.Selamat menyambut maal hijrah 1430H & tahun baru 2009,moga silaturrahim ini diberkati & kekal selamanya..